Følg Ruter AS

Nytt styre i Ruter

Pressemelding   •   jun 07, 2018 15:28 CEST

Sigurd Grytten er valgt til leder for styret i Ruter As og Mariann Hornnes er valgt til nestleder.

Sammensettingen av nytt styre i Ruter ble vedtatt i dag, 7. juni. Sigurd Grytten og Silvija Seres er valgt inn i styret. Under det nye styrets første møte ble Sigurd Grytten valgt til leder og Mariann Hornnes blir nestleder.

Marianne Hornnes ble gjenvalgt for en ny toårsperiode og Sigurd Grytten og Silvija Seres ble valgt inn som nye styremedlemmer for to år. Sammensettingen av styret ble valgt av Ruters eiere, Oslo kommune og Akershus Fylkeskommune, på ekstraordinær generalforsamling 7. juni.

Ny leder og nestleder

Sigurd Grytten er valgt til leder for styret i Ruter As og Mariann Hornnes er valgt til nestleder. Konstitueringen skjedde på det nye styrets første møte, etter ekstraordinær generalforsamling.

Styret i Ruter As består nå av:

Sigurd Grytten - leder

Mariann Hornnes - nestleder

Are Kjensli

Gunnar Lindberg

Silvija Seres

Carl Sandstad (valgt av Ruters ansatte)

Morten Stubberød (valgt av Ruters ansatte)

Om de nye styremedlemmene

Sigurd Grytten er Cand. mag. fra Universitet i Bergen med sosiologi, sammenlignende politikk og administrasjon. Partner i Zynk Communication & Leadership AS, tidligere administrerende direktør og andre stillinger i Burson-Marsteller, leder for Europabevegelsen i Norge, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen, distriktssekretær for Europabevegelsen i Hordaland og ungdomssekretær for Arbeiderbevegelsen i Hordaland for LO og AUF. Grytten har vært styremedlem i Abelia og NIR, samt et spekter av politiske verv.

Silvija Seres er cand.scient. i informatikk fra Universitetet i Oslo og har ph.d.-grad i matematikk ved Wolfson College ved University of Oxford i 2001 samt MBA-grad fra INSEAD. Er bedriftsrådgiver, jobber som selvstendig næringsdrivende bedriftsrådgiver og er styremedlem i flere selskaper. Bakgrunn som mellomleder i Fast Search & Transfer og Microsoft. Har arbeidet ved Oxford og ved den daværende Dar Al Hikma-høgskolen, i Saudi Arabia og i Alta Vista-teamet i Silicon Valley og i Microsoft, etter selskapets oppkjøp av Fast. Hun har hatt og har styreverv i en rekke offentlige og private selskaper og organisasjoner, som Norman, Synkron, Transparency International, Nordea Bank, Teknologirådet og Polyteknisk Forening. 


---------------------------------------

Ruter As er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus. Vi administrerer over halvparten av kollektivtrafikken i Norge. Vår rolle er å planlegge, utvikle, samordne, bestille, markedsføre og informere om kollektivtrafikktilbudet. All operativ drift utføres av ulike operatørselskap som kjører på kontrakt for Ruter - alt innenfor samme billett- og prissystem. Våre eiere er Oslo kommune (60 %) og Akershus fylkeskommune (40 %). Totalt var det 371 millioner påstigninger i Oslo og Akershus i 2017. Sammen med våre operatører og samarbeidspartnere gjør vi kollektivtrafikken til et naturlig førstevalg i Oslo og Akershus.